Lördagen 6 april kl.15.00 på Café Strandgatan 20

 

Lördagen 6 april kl.15.00 på Café Strandgatan 20
Vi och Taube med Fia Ekberg och Maja Heurling
Sist ut i vår är två artister som bjuder på ett spännande och annorlunda program/föreställning. Så här presenterar de själva sitt program:
Vi älskar Taube. Ja, älskar är faktiskt rätt ord. Taubes låtskatt är en del av vårt kulturarv. En del av vårt vissångar-DNA. Men idag, 2024, känns den koloniala världsbilden och kvinnosynen och synen på sjömansyrket förlegat och musealt. Vi väljer därför ofta bort att sjunga Taube. Och OM vi gör det är det på traditionellt vis, kanske i armkrok och allsång, eller med en stor dos ironi. Några av de frågor vi ställt oss under arbetet med föreställningen är: Vem är Flickan i Havanna? Vad händer om Fia i Arkadien slänger av sig sina kläder i glättiga medsystrars sällskap. Vad är egentligen en sångmö? Och när är det egentligen läge för Maja att, liksom Evert, brista ut i sång i pur glädje över livets och naturens härlighet? Vi har helt enkelt speglat oss i Taubes sånger för att se vad de kan berätta om oss idag. Välkommen till en feministisk upptäcktsresa!

Entré 100 kr för medlemmar, 150 för icke medlemmar. Betalas på plats med Swish eller kontant. Anmäl till info@visklubbenskeppet.se eller tel: 0705- 505227.